vineri, 4 decembrie 2015

10 sfaturi care te pot aduce mai aproape de succes in propria afacere!

1. Fa ceea ce iti place

O data ce iei decizia de a-ti deschide propria afacere vei fi nevoit sa investesti extrem de mult timp si energie in dezvoltarea ei, asa ca este foarte important sa iti placa ceea ce faci.

2. Incepe-ti afacerea in timp ce esti inca angajat

Avand in vedere ca nu poti trai mult timp fara bani si ca noua ta afacere nu va deveni profitabila de la inceput, este de preferat sa te lansezi in afaceri in timp ce ai inca un job si o sursa stabila de venit. 

3. Nu porni la drum singur

Existenta unui sistem de suport atat in perioada de incepere a afacerii cat si pe parcursul dezvoltarii ei este foarte importanta.

4. Incepe sa gasesti clienti

Nu astepta pana iti lansezi afacerea pentru a face rost de clienti sau de consumatori, pentru ca acestia sunt elementul central care determina succesul sau esecul initiativei tale. Fa cat mai mult networking! Aduna contacte! 

5. Scrie-ti planul de afaceri

Principala motivatie pentru a -ti scrie planul de afaceri inainte de a porni la drum este aceea de a economisi timp si bani ulterior pe parcursul dezvoltarii afacerii. In plus, planul de afaceri te ajuta sa iti clarifici conceptul de afacere si iti ofera o harta generala pe baza careia vei investi in cresterea afacerii tale. 

6. Fa o cercetare de piata

Pentru fundamentarea planului de afaceri vei fi nevoit sa faci o cercetare de piata, dar asta este doar inceputul: ca sa iti cresti sansele de succes in afaceri este nevoie sa devii expert in industria, produsele sau serviciile pe care le livrezi, asta daca nu esti deja. 

7. Apeleaza la profesionisti

Un antreprenor nu este si nu trebuie sa fie un om – orchestra: nu ai cum sa fii expert in toate si nici nu trebuie sa iti propui, asa ca invata sa lucrezi cu profesionisti in acele domenii pe care nu le stapanesti: contabilitate, juridic, marketing, consultanta in afaceri etc. 

8. Asigura-te ca ai un minim de capital
Inainte de a te lansa in afacere asigura-te ca dispui de niste bani: fa economii, imprumuta de la familie si prieteni sau abordeaza potentiali investitori. Fa-ti un plan de back-up financiar.

9. Da dovada de profesionalism de la inceput

Tu, in calitate de antreprenor esti cel mai bun agent de marketing pentru afacerea ta, asa ca tot ceea ce faci si comunici trebuie sa inspire profesionalism.

10. Pune-ti la punct de la inceput aspectele legale si fiscale

Poate cea mai putin interesanta activitate a unui antreprenor este cea referitoare la aspectele legale si de fiscalitate, dar acestea sunt esentiale atat pentru succesul afacerii, cat si pentru linistea antreprenorului. 

Mult succes si inspiratie!


Infiintari rapide de firme SRL, SRL-D, SRL microintreprindere, PFA-uri si Intreprinderi individuale sau alte forme comerciale
CONSULTANTA GRATUITA pentru cea mai buna solutie in alegerea firmei:
Tel: 0747.220.176